iDEAL FB

Labels

Consequent 2.0 Een fairtrade label voor damesmode van biologische katoen, diervriendelijke wol en ecologisch linnen.
Consequent maakt al meer dan 20 jaar prachtige dameskleding van heerlijke stoffen, met een perfecte pasvorm en van een heel goede kwaliteit. Heel draagbaar en net een beetje anders! De collecties kenmerken zich door een heel eigen, vrouwelijke stijl en zijn wars van de vluchtige mode tendensen. Gemaakt in Europa en GOTS gecertificeerd. Kortom een (h)eerlijk merk!

Lana is al 20 jaar actief op het gebied van duurzaamheid in de mode en het gebruik van ecologische materialen in de fashion. In iedere collectie staat duurzaamheid, verantwoordelijkheid, kwaliteit en de aandacht voor detail centraal. Het gaat aan ze aan hun hart wat jij draagt en wie het maakt. De stijl van Lana is uniek en wordt gekenmerkt door kleurrijke en levendige jacquard patronen waarbij de moderne en toch klassieke look de kleding karakteriseert. Draagbare en eerlijke mode voor de zelfbewuste vrouw. Lana is niet alleen biologisch en GOTS gecertificeerd, maar ook fairtrade gecertificeerd door Max Havelaar.
Gemaakt in Europa, dus duurzaamheid ten top!

Studio JUX staat voor fun, plezier. Volgens studio JUX moet mode leuk zijn; voor jou, voor de designers, en vooral voor de mensen in Nepal die de kledingstukken maken.
Het Nederlandse label is innovatief en uniek. De ontwerpen zijn gemaakt om comfortabel te dragen en er tegelijk goed uit te zien. Als je de kleding nog niet kent, dan moet je het echt een keer proberen; het draagt fantastisch!
Studio JUX werkt met respect voor het milieu. Alle kleding wordt gemaakt van duurzame stoffen. Studio JUX gebruikt alleen gecertificeerde stoffen óf textiel die ze direct op de lokale markt in Nepal inkopen.
Studio JUX wil goede arbeidsomstandigheden voor iedereen die is betrokken bij de productie. Alle artikelen worden gemaakt in Nepal onder gecontroleerde en eerlijke condities. Op hun website kun je zien wie de makers van je kleding zijn. Rockstars worden ze genoemd!

LangerChen is het enige merk ter wereld wat duurzame jassen maakt die wind- en waterdicht zijn: functionaliteit gecombineerd met design. De eenvoud van dit label maakt de jas tijdloos en bijzonder, onderscheidend van de massa. In Duitsland is LangerChen in 2015 genomineerd voor de Bundespreis Ecodesign.
De zomerjassen bestaan uit biologische katoen met een waterafstotende bionic-eco-finisch, een dun ademend membraan en de voering is weer een biologisch katoen. De jassen zijn fairtrade geproduceerd en GOTS gecertificeerd. De winterjassen hebben aan de buitenkant een laagje gevilte wol, aan de binnenkant een laag biologisch katoen. Daartussen zit een poly-urethaan membraam, waardoor de jas wind- en waterdicht is. De jassen hoeven niet dik te zijn om toch behaaglijk warm te zijn.

Lanius is een succesvol merk uit Duitsland, dat ecologische grondstoffen in harmonie brengt met de vrouwelijke silhouetten. Lanius is al 15 jaar actief op het gebied van duurzaamheid en gebruikt uitsluitend ecologische materialen voor haar collectie. Ze werken met ecologisch linnen, biologische katoen en hennep. Prachtige stijlvolle, vrouwelijke collecties van uitstekende kwalitiet voor vrouwen vanaf 25 jaar. Prachtige stoffen, prints en vormen voor vrouwen die zich stijlvol, consequent en individueel kleden. Lanius is GOTS gecertificeerd, dit is de hoogste normering op het gebied van ecologische stoffen en duurzame productie. De kleding wordt in Europa gemaakt.

People Tree is pionier op het gebied van fairtrade mode en wil mooie collecties ontwerpen. Maar zij willen ook de levens en de omgeving van de mensen en boeren in ontwikkelingslanden die de collecties maken verbeteren. People tree werkt nauw samen met 50 Fair Trade groepen in 15 landen. Op deze manier kan het label de mensen en hun omgeving op de meest optimale wijze steunen. Van het verbouwen van het katoen, het weven, verven tot aan het in elkaar stikken van de collecties. People Tree probeert haar impact op de natuur zoveel mogelijk te beperken. Zo maakt het label gebruik van zowel Fairtrade als biologisch gecertificeerd katoen en worden er natuurlijke en veilige verfstoffen gebruikt.

Glerups maakt de fantastische pantoffels van dikke gevilte wol. Zij waarschuwen voor verslaving aan hun product. Er zijn vervelender vormen van verslaving dan heerlijk warme voeten! Glerups pantoffels zijn ontworpen door de Deense Nanny Glerup en worden in Europa gemaakt. De wol is afkomstig van het Gotland pelsschaap, kleinschalige biologische dierhouderij. Plantaardig geverfd en met een natuurlijk gelooide leren zool; volledig composteerbaar als ze echt versleten zijn. Fair geproduceerd.
De schapen worden twee keer per jaar geschoren.
Daarna wordt de wol gewassen en gekaard. De wol wordt omgezet tot naaldvilt, een wolweefsel wat ontstaat door bewerking met water en zeep. Dit wordt vervolgens gesneden en tot een soort sokken genaaid. Deze sokken ondergaan dan een tweede viltproces, dit keer onder stoom, waarmee de pantoffels hun uiteindelijke vorm krijgen.

Wild Wawa biedt duurzaam en verantwoord geproduceerde alpaca kleding en accessoires voor baby’s en peuters. Geen wegwerptextiel maar eerlijk, tijdloos en hoogwaardig maatwerk.
Wawa betekent baby of klein kind in Quechua.
Wild Wawa is een Nederlands-Boliviaans familiebedrijf. Hun werkwijze sluit aan bij de ambitie van Bolivia om de omslag te maken van ontwikkelingssamenwerking naar economische samenwerking. Wild Wawa werkt samen met de vakvrouwen en -mannen in Bolivia om de eeuwenoude kennis en technieken te behouden en te ontwikkelen die nodig zijn om alpaca te verwerken tot kleding. Zij geven vorm en kleur aan de groeiende vraag naar verantwoord en duurzaam geproduceerde alpaca producten. Hun lokale kennis en aanwezigheid in Bolivia zorgt voor een korte en verantwoorde route van breister naar u.

Werfzepen zijn vervaardigd met 100% biologische ingrediënten volgens de koude procesmethode. Al hun ingrediënten zijn biologisch en food grade gecertificeerd. De oliën, de etherische oliën, de honing, de lavendel, de koffie, echt alles. Zo is Werfzeep vrij van chemische reststoffen van bestrijdingsmiddelen die bij de productie anders als residu achter kunnen blijven.
Ieder type Werfzeep heeft zijn eigen kwaliteiten. Zo zijn er: shampoo, calendulazeep voor de zeer gevoelige huid, groene kleizeep voor de onzuivere huid en verschillende soorten scrubzeep. Alle zepen zijn geschikt voor de gevoelige huid. Werfzepen worden gemaakt door jonge enthousiaste mensen in een klein atelier in Utrecht. Een paar jaar geleden zijn zij begonnen in een werfkelder in Utrecht. Vandaar hun naam.

Cotonea is de leverancier voor bed- en badtextiel van gegarandeerd biologische teelt, geen kinderarbeid en voor de medewerkers menswaardige arbeidsomstandigheden. Hun aanbod is overweldigend en de kwaliteit van hun producten subliem. Heerlijk rulle handdoeken, flanellen lakens voor de winter waardoor je bed nooit echt koud aanvoelt en van gladde katoen in de zomer voor juist een heerlijk koel bed.

Adam Underwear maakt boxers van fijne, zachte stoffen, 95% biologisch katoen gemixt met 5% elastan voor de stretch. Ze gebruiken alleen de hoogste kwaliteit GOTS gecertificeerd katoen. Dat betekent dat hun katoen zonder pesticiden of chemicaliën wordt verbouwd - binnen een straal van 50 kilometer van de fabriek. In die fabriek worden de boxers met de hand gemaakt - door mensen die eerlijk betaald worden en normale werktijden en vakanties krijgen. En al klinkt dat natuurlijk hartstikke logisch, helaas zijn zij een zeldzame uitzondering binnen deze branche.
Adam Underwear zet een prima product met een heerlijke humor in de markt.

Cosilana is de door mij gekozen leverancier voor het wolzijden ondergoed voor dames, baby's en kinderen. Hun producten hebben een uitstekende bij Nederland passende pasvorm. Sinds kort hebben zij voor baby's en kinderen het wol-zijden ondergoed in 4 vrolijke kleuren. Behalve het wol-zijden ondergoed kunnen zij ook ondergoed leveren van 100% biologische wol of van 100% biologische katoen. De producten worden in Duitsland gemaakt.

Pololo maakt de plantaardig gelooide ``leren lopen`` slofjes. Deze slofjes hebben een stroeve zool, waardoor het kindje grip krijgt, en niet snel wegglijdt. De slofjes zijn supersoepel en door het kind niet gemakkelijk uit te krijgen. Zij looien hun leer met plantaardige looizuren en verven de slofjes met plantaardige verfstoffen. De slofjes worden gemaakt in Berlijn.

Hirsch maakt geweldige sokken van diervriendelijke wol en biologisch katoen. Een weldaad voor je voeten! Voor alle voeten: van maat 18 tot en met 48!

Grodo maakt voor baby's handige sokjes en maillots met het Demeter keurmerk.

Kallisto is een kleinschalig bedrijf uit Berlijn. Zij maken knuffels van 100% biologische katoen. Een knuffel zonder gif, dat gun je ieder kind.